Курс Психология на дизайна

Курс Психология на дизайна
Описание:
Ако искате Вашия продукт да бъде успешен, той трябва да бъде възприет от аудиторията, за която е предназначен, трябва да й бъде полезен. Дизайнът му трябва да отговаря на нейните виждания и нужди. За да Ви помогне да разберете кои са психологическите фактори, които влияят на човешките възприятия, екипът на НИТ-Нови Интернет Технологии ЕООД разработи курса Психология на дизайна.
Курсът Психология на дизайна е предназначен както за хора, които се занимават професионално с дизайн графичен или уеб или фотография, така и за тези от Вас, които са решили да популяризират свой собствен проект.

Какво ще научите?

В курса Психология на дизайна ще научите:
Как да направите, така че Вашият проект да се хареса на потребителите?
Как работи човешката психика?
Кои са основните правила, които трябва да спазвате при изработката на дизайн от психологическа гледна точка?
Как Вашият продукт да създаде положително впечатление у потребителите?
Принципите, които ще разгледаме, могат да бъдат приложени в различни области – графичен дизайн, уеб дизайн, фотография, реклама и т.н.
Курсът е изграден въз основа на водещи психологически проучвания, като на база на направените изводи, Вие ще разберете кои са основните правила, на които трябва да се подчинява Вашият дизайн.
Психологическите принципи, които ще разгледаме, са подкрепени с примери и подробни обяснения, както и със задачи, които курсистите ще направят на място по време на курса.

Учебна програма на курса Психология на дизайна

Курсът е разделен на 10 основни теми:

Как хората виждат? Централно и периферно зрение, конструкция на окото, и др.
Как хората четат? Четимост на буквите на екран и лист хартия, разликата между текст с дълги редове и колони и др.
Как хората запомнят? Краткотрайната и дълготрайната памет и техните ограничения. Начини на запаметяване - колко може да помни мозъкът наведнъж.
Как хората мислят? Защо е важно поетапното представяне на информация? Защо хората възприемат информация най – добре чрез примери и какви примери е най-удачно да се използват. Как културното наследство определя това какво човек вижда?
Как хората задържат вниманието си? Как да определите на какво хората ще обърнат най-напред? Какво се случва, когато съзнанието възприема много неща наведнъж и правилно ли е да се прилага това?
Как хората се мотивират? Постигането на цел или получаването на награда, като мотивация за хората. Изграждане на навици.
Хората са социални животни. Максимален брой социални връзки, с които може да се справи мозъкът наведнъж. Причини за това защо хората обичат да имитират и как хората се сближават, когато извършват някаква дейност заедно? Защо смехът сближава хората и защо хората разпознават фалшиви усмивки?
Как хората чувстват? Кои са универсалните за всички хора емоции? Защо хората са по-щастливи, когато са заети, уплашени или тъжни? Защо хората търсят познатото?
Хората правят грешки. Няма продукт с пълна гаранция срещу допускане на грешки. Ще обсъдим видовете грешки и това, че не всички грешки са с негативен ефект. Ще научите как да предвиждате грешките и как различните хора поправят грешките си?
Как хората вземат решения? Подсъзнанието и съзнанието и тяхното влияние върху вземането на решения. Вземането на групови решения – плюсове и минуси, и др. Ще научите какво влияе на хората да изберат в различни условия едни и същи предлагани продукти и защо това е така?

Информация за записвания:

Продължителността на курса Психология на дизайна е 24 учебни часа, като нови групи стартират в началото на всяка седмица. Освен групови занимания, предлагаме и възможност за индивидуална форма на обучение.
Курсът се провежда в удобно за курсистите време, с опция за вечерна и съботно-неделна форма на обучение.
Цената на обучението е 240 лв.
Записалите се могат да ползват два вида отстъпки – Записване за втори курс -10 и Доведи приятел -10.

URL: www.nit.bg

Контакти:

НИТ-Нови Интернет Технологии ЕООД
гр. София, ул. Хан Аспарух 60
[email protected]
028505364
Цена: 240 лв.
Ключови думи:
психология, дизайн, курс, НИТ-Нови Интернет Технологии ЕООД


Продуктът (услугата) е добавен на: 27.04.2017 г. Последно обновен на: 27.04.2017 г. в 14:14 ч.
Изпрати запитване до за Курс Психология на дизайна
Име и Фамилия:  Град: 
Телефон:  Email: 
Съобщение: 
изпрати

Вход в системата

Фирми в: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София - град, София - област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол,

W3C XHTML 1.0 Валидиран  W3C CSS 1.0 Валидиран  Section 508  PHP Powered  Фирми
Copyright © 2008 - 2009 FIRMI.V.BG. Всички права запазени.