СМЛЕНИ ЛЮСПИ ОТ КРАЛСКА ЕЛДА

СМЛЕНИ ЛЮСПИ ОТ КРАЛСКА ЕЛДА
Описание:
Елдата предизвиква голям интерес на световния пазар за храни. Хранителният продукт СМЛЕНИ ЛЮСПИ ОТ КРАЛСКА ЕЛДА е уникален по своя род. Полският производител p.w.m. gama, се опитва да отговори на този напълно оправдан интерес. Люспите от елда, преди да станат част от продукта СМЛЕНИ ЛЮСПИ ОТ КРАЛСКА ЕЛДА, се подлагат на специални грижи и механизми за подбор, почистване, смилане с подходящ размер, който е безопасен за консумация за стомашно-чревния тракт. Люспите са обвивката на зърнатасемената на елдата. Благодарение на научно потвърдени: хранителни, пробиотични и антиоксидантни свойства, широка гама от витамини и минерали, както и наличието на нишесте, протеини, мазнини, въглехидрати, флавоноиди, фибри, люспите от елда се превръщат в незаменим източник на храна за човешкия организъм. Поради наличието на биологично активни съставки, съдържащи се в люспите на елдата, те имат влияние върху превенцията на сърдечно-съдовите заболявания, потискат развитието на рака, подобряват функциите на черния дроб и панкреаса, регулират кръвното налягане, холестерол, кръвна захар и увеличават имунитета.

Люспите от елда са богати на минералите фосфор, калий, магнезий, цинк, мед, манган, желязо и бром, кобалт и платина, които са от съществено значение за правилното функциониране на много органи и играят важна роля в храненето на човека. Богатото съдържание на минерали прави СМЛЕНИ ЛЮСПИ ОТ КРАЛСКА ЕЛДА незаменим “продукт на красотата”. Люспите от елда подхранват кожата, косата и ноктите. Те почистват oт излишните токсини в организма , подхранват, помагат на тялото ни да постигне строен силует.

В люспите от елда се съдържат витамините тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина, пиридоксин, които участват в метаболизма на протеините, въглехидратите и мазнините и в много други метаболитни процеси в организма. Витамините b помагат кожата да изглежда добре. Разнообразието от В витамини допринася за облекчаване на стреса, тревожността, безпокойството и депресиите и подпомага паметта– ефекти, дължащи се на по-активната синтеза на невротрансмитери като серотонин, хормона на щастието. Витамините от В комплекса действат благоприятно за облекчаване на симптомите на предместруален синдром и понижават вероятността от развитие на сърдечносъдови заболявания. Те засилват и изгарянето на мазнини.

Съдържащите се в люспите на елдата влакна 100 г смлени люспи има около 80 грама фибри играят специална роля в регулирането на стомашно-чревния тракт както и поддържат подходящо ниво на глюкоза в кръвния серум по естествен начин. Те ефективно подобряват функцията на червата като стимулират перисталтиката и по този начин премахват запека и подуването на корема. Разтворимите фибри намаляват риска от развитие на исхемична болест на сърцето и постпрандиалната гликемия. Те абсорбират водата и жлъчните киселини, а това е важно за предотвратяване на заболявания, свързани с храненето като затлъстяване, атеросклероза и регулират кръвното налягане и нивата на холестерола в кръвта.

Освен това люспите от елда притежават пробиотични свойства, защото водят до статистически значимо повишение на растежа на полезната флора в дебелото черво и млечнокиселите бактерии в стомашно-чревния тракт и по този начин предпазват от рак на дебелото черво.

Полски учени са доказали, че люспите от елда са много богати на една основната група съединения с антиоксидантен капацитет - полифенолите, които очистват организма от свободните радикали и предотвратяват появата на атеросклероза, исхемична болест на сърцето, сърдечни пристъпи, алергии. В люспите от елда са открити също така шест различни антиоксиданти, флавоноидите рутин, кверцетин, ориентин,изоориентин , витексин , изовитексин , на които се падат 740 мг кг сухо вещество. Флавоноидите са органични съединения с многопосочно действие. Те имат спазмолитично, диуретично, противовъзпалително действие и укрепват стените на кръвоносните съдове.Съдържанието на флавоноиди в люспите от елда е по-голямо, в сравнение с зърнените култури, зеленчуците, плодовете и дори чая. Флавоноидите допринасят за забавяне процесите на стареене , a рутинa допринася за укрепване стените на капилярите и действа благоприятно при разширени вени и отоци.

Люспите от елда съдържат 4 протеин. Тези протеини се характеризират с балансиран аминокиселинен състав. Особеност на протеините в люспите от елда е оптималното съотношение на лизинови аминокиселини, аргинин и метионин. Резултатите показват, че състава от аминокиселини в люспите от елда от гледна точка на храненето е най-предпочитаният от всички зърнени култури. Смята се, че те намаляват нивото на холестерола в кръвта, така че люспите от елда може да се използват като добавка към храната за предотвратяване на хипертония, атеросклероза и затлъстяване.

В допълнение, люспите от елда не съдържат глутенови протеини, което ги прави идеален продукт за хора, които имат непоносимост към глутен.

Наличието на танини в люспите от елда предотвратява растежа на бактерии, мухъл и плесен, акари и др..

Препоръчва се употреба на люспи от елда от хора пренатоварени с умствена работа, учащи се, хора с дерматологични проблеми, предразположени към лесно спукване на капилярите и страдащи от заболяване на пикочните пътища, високо кръвно налягане, подуване на ръцете и краката, проблеми с микроциркулацията и атеросклероза. Продуктът се препоръчва за хора, страдащи от диабет, затлъстяване, лош метаболизъм и повишени нива на холестерол.

Свойства:хранителни, антиоксидантни пробиотични.
Цена: 25.43 лв.
Ключови думи:
СТОМАХ, ЧЕРВА, ЛИГАВИЦА НА СТОМАХА, ХРАНОСМИЛАТЕЛНА СИСТЕМА, ГЛЮКОЗА, КРЪВЕН СЕРУМ, ФИБРИ, ЦЕЛУЛОЗА, ХИПЕРТОНИЯ, ДИАБЕТ, КОЛОРЕКТАЛЕН РАК, СТРЕС, ТРЕВОЖНОСТ, БЕЗПОКОЙСТВО, ДЕПРЕСИЯ, ПОДПОМАГА ПАМЕТТА, НЕВРОТРАНСМИТЕРИ, СЕРОТОНИН, ХОРМОНА НА ЩАСТИЕТО,


Продуктът (услугата) е добавен на: 15.02.2015 г. Последно обновен на: 15.02.2015 г. в 18:47 ч.
Изпрати запитване до за СМЛЕНИ ЛЮСПИ ОТ КРАЛСКА ЕЛДА
Име и Фамилия:  Град: 
Телефон:  Email: 
Съобщение: 
изпрати

Вход в системата

Фирми в: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Сливен, Смолян, София - град, София - област, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол,

W3C XHTML 1.0 Валидиран  W3C CSS 1.0 Валидиран  Section 508  PHP Powered  Фирми
Copyright © 2008 - 2009 FIRMI.V.BG. Всички права запазени.